Τελωνείο - Ξενοδοχείο στα Τζουμέρκα της Ηπείρου - Hotel Teloneio, Tzoumerka Epirus

Τζουμέρα, Γέφυρα Πλάκας, Ήπειρος, Ελλάς


Τι θα δεις
Κυρίως τι θα κάνεις, γιατί στον τόπο αυτόν όλα τα ζεις
Ακόμη και η χαλάρωση είναι εμπειρία
Η Ανατολή. Βλέπεις τον ήλιο να παλεύει με το βουνό
Η γέννηση δεν είναι εύκολη σ’ αυτόν τον τόπο

Το ξενοδοχείο

Στα όρια του Ελληνικού και του Τουρκικού κράτους. Τότε που Άραχθος, ήταν το σύνορο δυο χωρών. Στο σύνορο αυτό, το παλιό Τελωνείο στην Πλάκα. Δίπλα του, το μεγαλύτερο πέτρινο μονότοξο γεφύρι των Βαλκανίων.

Το Τελωνείο, σταθμός, στο ταξίδι των προϊόντων. Έναν αιώνα μετά, το ξενοδοχείο Τελωνείο, σταθμός, στο ταξίδι των ανθρώπων στα Τζουμέρκα. Κομβικό σημείο, για την περιήγησή σας και ορμητήριο για τις δράσεις σας.

Θέμα του ξενοδοχείου, το ψωμί. Χώρος μουσειακός με εκθέματα παλιά, κυρίως εργαλεία. Τι δουλεία έκανε κάποιος να βγάλει το ψωμί του. Το τραπέζι της υποδοχής, μοναστηριακό ζυμωτήριο. Στην πινακωτή, τα κλειδιά των δωματίων, κρεμασμένα σε σφραγίδες, λες και η φιλοδοξία τους είναι, να σφραγίσουν την διαμονή. Τα στάχυα και τα δρεπάνια, στα τζάμια. Τα ξύλινα αλέτρια, κάγκελα, στον αίθριο χώρο του ορόφου.
«Στην οροφή της σκάλας το αλέτρι. Και η κουπαστή της να στηρίζεται εκεί που κάποτε περνούσαν τα καλώδια του ΟΤΕ. Η επικοινωνία… του πάνω με το κάτω.»
Καλώς ορίσατε.

Φιλικά,
Μαρίνα & Νίκος

View the embedded image gallery online at:
https://www.teloneio.gr/el.html#sigProGalleria3e49699929

 

Η φιλοσοφία μας

Εξάλλου «το τσιπουρίζειν» εστί φιλοσοφείν.
Το «Τελωνείο» τα διαθέτει άφθονα και τα δύο. Και κάποιοι αποκαλούν τον Νικομάνθο φιλόσοφο των Τζουμέρκων. Νομίζω πως του αρέσει, γιατί «είναι με τον ποιητή». Ίσως και με τα τελώνια.
booking

banner 180X280 2

Το έντυπο:

diafimistiko_entypo

Το διαφημιστικό μας έντυπο
(
4.3Mb .pdf - Acrobat Reader)

Ενημερωση:

με τα νέα & τις προσφορές μας

Με ενδιαφερει

να ασχοληθώ με ...
 

Η Via Natura

vianaturaσχεδιάζει και υλοποιεί αθλητικές δραστηριότητες στη φύση, σε προσεκτικά επιλεγμένες διαδρομές στην ευρύτερη περιοχή των Τζουμέρκων ...


Συνδεδεμένοι

Έχουμε 11 επισκέπτες